Solicitatie in Bogota

Meeting in IBIS MUSEO, Bogota !

Afspraak met een dame, om 17:55 een berichtje via email van haar iPhone dat ze ietsje later gaat zijn, taxi staat in de file.

Om 18:10 telefoon van de receptie dat Mevr. Vanessa (fictieve naam) aangekomen is.
Ik naar beneden, zie enkel mannen in de receptie en let niet op een vrouw die aan de receptie staat te telefoneren. Ik draai wat rond, zie niemand, misschien is ze naar het toilet, kijk buiten, zie niemand. Plots zegt de vrouw die aan het telefoneren is, Lieven, hier ik ben het Vanessa. Ze ziet er echt in paniek uit, 3 mannen van de receptie zijn ook bezig met haar, alle telefoon in de hand.

“Lieven, ik heb mijn laptop laten liggen in de taxi en ze zijn hem aan het localiseren, en ik ben zo van streek dat ik niet ga kunnen babbelen” terwijl ze dat zegt, babbelt ze ook nog in haar telefoon tegen iemand, en babbelt ze ook nog tegen de receptionisten en ik sta daar, trachten de situatie te analyseren.

De taxi was blijkbaar onbereikbaar, de taxicompanie wilde geen details noch telefoonnr. van de taxist vrijgeven en ondertussen Vanessa maar bellen en de receptionisten maar bellen en tussen de telefoons door:”Lieven, dit is fataal mijn laptop, ik moet hem vinden!” Tot ze wat kalmeerde en ze toch moesten wachten op een telefoontje van de taximaatschappij. Toen inviteerde ik haar om toch te gaan zitten en te wachten en iets te drinken. Ze kalmeerde wat en begon er plots het grappige van in te zien. We dronken iets, nog wat telefoons, en toen het verlossende nieuws dat ze de taxi gelocaliseerd hadden, smile on her face! Gevraagd of ze wilde iets eten, en ja, we hebben een bife de chorizo gedeeld, en den likokeemokee heeft er dan maar een Casillero del Diablo bij besteld. Van toen af was het ijs gebroken en bleek dat mevrouw nogal wat in haar mars had. Ze kent veel mensen in de industrie en kent de technologie (ERP, BI, etc….). Ze wil zich inzetten voor ons product en liet dus een heel goeie indruk op mij na. Moet nu kiezen uit 3 personen, en ik denk dat ik de vrouw zal kiezen.

Tijdens ons etentje, sprak ze dan nog af met de taxist om haar te komen halen met haar laptop mee, en verdween ze dan richting haar hotel.

Ok Vanessa, let’s see je hebt een goeie background, houdt van onze technologie, je kan het passen in het plaatje van een bedrijf, je scoort hoog. De laptopstory was een ijsbreker.

We zien elkaar waarschijnlijk terug,

Dank je voor de aangename en eventvolle avond,

Lieven

Verstuurd vanaf mijn iPad

Leave a Reply