Gelukkig Nieuwjaar 2013

 

EEN GELUKKIG NIEUWJAAR 2013

31 december 2012

Lieve familie en vrienden,

Een nieuw jaar gaat beginnen. Een jaar is voorbij. Alweer! De tijd vliegt. Voor veel mensen was dit niet het beste jaar. De crisis sloeg op zijn ergste toe. De wereldeconomie is nog steeds zwak alhoewel sommige landen het beter doen dan anderen. Er woeden nog steeds oorlogen en langlopende conflicten raken maar niet opgelost, hebben we dan niets geleerd?

Ik lees een boek met de titel “BORDERLINE TIMES” waar een psychiater onze samenleving probeert te vergelijken met de borderline ziekte. Het is heel interessant. Hij neemt alle symptomen van de ziekte en kijkt hoe we vandaag leven en laat zien dat de symptomen van een persoon met borderline ook kunnen worden toegepast op onze huidige samenleving. Fascinerend en er zit veel waarheid in.

Mijn persoonlijke situatie is veranderd, zoals sommigen van jullie al weten. Ik zit tussen 2 relaties in. “Uit elkaar gaan” is een van die momenten in het leven die mensen niet altijd onder controle hebben. Het kan er bij momenten heel agressief aan toe gaan en ellende en verdriet zijn ofwel de oorzaak of het gevolg. Er ontstaan veel schuldgevoelens en we proberen om de redenen te plaatsen, in een poging om zichzelf ervan te overtuigen niet opnieuw dezelfde fouten te begaan, als het al fouten zouden geweest zijn. Misschien is het gewoon een pad waar we langs goede, leuke, interessante en ook slechte plaatsen reizen. Als de slechte plaatsen te vaak voorbijkomen, dan denk ik dat men best van pad verandert. Dus ik ben nu op een nieuwe weg, laat zien wat het brengt. Ik wil de vrienden die me altijd  met goed advies bijstaan, bedanken, het is zeer gewaardeerd.

Nu, deze keer ga ik het echt kort houden. Veel dingen zijn gebeurd, te veel om op te noemen. Eén gebeurtenis die echter wel moet vernoemd worden was mijn broers 50e verjaardag. Vier dagen van eten, dansen en natuurlijk wat drinken ook. Een uitzonderlijke dag was toen iedereen verkleed was als middeleeuwse ridders, koninginnen, koningen, prinsen en prinsessen. Ik heb zelfs een mooie prinses ontmoet, maar ze had geen zin om een oude pad te kussen, ze geeft de voorkeur aan jonge kikkers. Het feest was geweldig en het is nog maar eens bewezen dat de Huysentruyts weten hoe ze een feestje kunnen bouwen, dikke merci Piet.

Nu ontsla ik mijzelf van het schrijven van deze brief en wens ik jullie allen een spetterend en prachtig 2013,

PROSIT NEU JAHR

 

040

mooie spreuk als uitsmijter (gezien in een ollands haventje, Goes)

Old ships and young women are expensive to maintain

(seen in a small dutch harbour, Goes)

 

 

020